1 %

Bizonyára tudja, hogy aki Magyarországon személyi jövedelemadót fizet, adója 1 plusz 1 %- át felajánlhatja
- egy közhasznú civil szervezetnek
- egy bejegyzett egyháznak.
A kétszer 1 % nem vonható össze. Ha egy civil szervezetnek és egy bejegyzett egyháznak nem ajánlja fel az 1 plusz 1 %-ot, akkor a személyi jövedelemadó egész összege az állami költségvetésbe megy. Dönthet úgy, hogy csak az egyik 1 %-ról rendelkezik, így is érvényes a felajánlás.
Ha él 1 %-os felajánlási jogával, ez Önnek nem kerül egy fillérjébe sem; ennyivel az állami költségvetés kap kevesebbet adóforintjaiból.
A Magyar-Koreai Társaság kéri, hogy Társaságunknak ajánlja fel adójából a civil szervezeteknek adható 1 %-ot.
A Magyar-Koreai Társaság közhasznú civil szervezet, így fogadhatja az 1 %-os felajánlást. A NAV minden évben közzéteszi honlapján a bejegyzett közhasznú civil szervezeteket, itt ellenőrizheti. (Címünk 2089 Telki, Berkenye u. 46.)
Az 1 %-os felajánlásról minden adófizető személyesen dönt. Amennyiben munkáltatóját hatalmazta fel, hogy készítse el adóbevallását, úgy kérje munkáltatójától, hogy az 1 %-os rendelkező nyilatkozaton a civil szervezetek közül a Magyar-Koreai Társaság legyen a kedvezményezett.
Adószámunk: 18703375-1-13
Segítségül, az 1 %-os rendelkező nyilatkozatot letöltheti erről az oldalról is:

egy százalék – rendelkező nyilatkozat 2015.

melyen már kitöltöttük Társaságunk adószámát.
Csak a többi rovatot kell kitöltenie, de csak akkor, ha így dönt. Azok kitöltése nem kötelező feltétel. Egyedül Társaságunk adószámának feltüntetése is elegendő, hogy megkapjuk a civil szervezeteket megillető 1 %-ot. A rendelkező nyilatkozatot Önnek, vagy munkáltatójának továbbítania kell az adóbevallásával együtt a NAV-hoz.
A mellékelt rendelkező nyilatkozat formulán látható, hogy annak második bekeretezett egységében található a civil szervezetre vonatkozó rész. Adószámunk alapján a NAV beazonosítja szervezetünket és átutalja folyószámlánkra az Ön 1 %-át. Ezzel Ön nagymértékben segíti, hogy a Magyar-Koreai Társaság 2015. évi programjai megvalósuljanak. Köszönjük.
Határidő:
A rendelkező nyilatkozatot – miként a személyi jövedelemadó bevallást – legkésőbb május 20-ig kell eljuttatni a NAV-hoz.
Lehetőség van a rendelkező nyilatkozat pótlólagos beküldésére, ha adóbevallása már eljutott az adóhatósághoz, és Ön megfeledkezett rendelkezni az 1 plusz 1 %-ról. A pótlólagos beküldés határideje is május 20-a, melyet vagy Ön, vagy munkáltatója juttathat el az adóhatósághoz.
Figyelem – ez évtől új elemmel gazdagította a jogszabály az 1 %-os felajánlást
Miként a mellékelt rendelkező nyilatkozat első része mutatja, az adózó felhatalmazhatja az adóhatóságot, hogy közölje a kedvezményezettel a felajánló nevét és elérhetőségét. Ez csak választható lehetőség. Korábban ugyanis csak névtelen lehetett a rendelkező nyilatkozat.
Ezt a részt csak akkor kell kitöltenie, ha szeretné, hogy tudjuk, ki volt a felajánló. Ha megkapjuk nevét és elérhetőségét, tájékoztatni tudjuk tevékenységünkről, meghívjuk programjainkra.
Köszönjük 1%-os felajánlását.